mandag 5. september 2016

Oppussing og Monsieur Menières

Det er mye og mangt som kan sies om Monsieur Menières, men noen god samarbeidspartner og håndverker er han ikke.

Jeg har satt i gang et prosjekt hjemme nå, som jeg i utgangspunktet ikke har kapasitet til, men det er nødvendig og må gjennomføres.

Først og fremst var det beising av huset og terrassen. Med utrolig god hjelp fra venner og familie ble huset beiset i rekordfart. Terrassen ble tømt og beiset og nå står alt hagerotet og utemøbler ut over hele plenen i påvente av at beis skal tørke og ting kan flyttes tilbake på plass.

Jeg har bestilt meg varmepumpe. Tok endelig avgjørelsen etter å ha vært veldig skeptisk siden jeg fikk denne sykdommen høsten 2013. Jeg reagerer voldsomt på lyd og om det ikke slår ut i et vertigo-anfall så blir jeg helt drenert for energi av dure-/motorlyder (monotone lyder og basslyder generelt). Ventilasjonsanlegg rundt om tar fullstendig knekken på meg, men en varmepumpe går jo ikke å durer 24 timer i døgnet. Tanken på nok en vinter, hvor jeg må dytte ved i ovnen for å holde varmen oppe, når jeg helst vil klore meg fast i sofaen på vei rundt i et vertigo-anfall, eller bare er småsvimmel og kvalm var ikke særlig fristende. Undersøkelser ble gjort og den stilleste varmepumpen på markedet ble bestilt. Den blir montert om ca. 2 uker. Da gjenstår det bare å se hvordan det vil slå ut. Av to onder osv.....

Men før varmepumpen kan monteres må tak og vegger i stua males. Her har jeg også fått med meg god hjelp, og i løpet av et par dager nå skal skap tømmes og møbler flyttes på, slik at malerjobben kan gjennomføres.  Og det må klargjøres ute for utedelen til pumpa. Jeg er sliten og kvalm bare ved tanken, men man må ta ett skritt av gangen, sakte fart og så vil det etter hvert bli gjort. Og når man har hjelp som har forståelse for at jeg må trekke meg unna og legge meg nedpå så må det gå.

Jeg er så utrolig glad og takknemlig for at jeg har mange gode venner som trår til og hjelper meg. Hva skulle jeg gjort uten dere?

Etter at varmepumpen er skiftet skal ny ytterdør på plass og nye vinduer "alle steder"

Og på ett eller annet tidspunkt fra nå og frem til sommeren 2017 skal både bad og kjøkken pusses opp.

Jeg gruer meg enormt til prosessen, men jeg har blitt lovet god hjelp hele veien og jeg har fått tilbud om å overnatte flere steder, slik at jeg kommer unna støy, støv og stress.

Jeg gleder meg til resultatet og er evig takknemlig for familie og gode venner som stiller opp for meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar